مقالات

خواص درمانی زعفران و ترکیبات موجود در آن

تاثیر در سیستم عصبی مرکزی: سافرانال،عصاره های آبی/ اتانولی زعفران: ضد انعقاد سافرانال: موثر در بهبود اختلال در سیستم عصبی عصاره زعفران، کروسین، سافرانال، عصاره اتانول کلاله زعفران: ضد افسردگی کروسین: حفاظت سیستم عصبی کروسین و کروستین: ضد پارکینسون، ضد آلزایمر، بهبود و تقویت حافظه و مهارتهای یادگیری کروسین و عصاره زعفران: مقابله با عدم…

موارد تقلب در زعفران

یکی از موارد تقلب در زعفران استفاده از رنگهای شیمیایی و مصنوعی جهت رنگ کردن زعفران است که استفاده از آنها در صنعت زعفران غیر مجاز می باشد. معمول ترین این رنگها شامل: تارترازین، Orange II، آمارانت، سانست یلو، Ponceau 4 R، کینولئین یلو ، آزارابین  و کارموئیزین می باشد. یکی دیگر از تقلبات زعفران…

آزمایش‌های تخصصی زعفران

برای زعفران آزمون‌ های متعددی وجود دارد که در استاندارد ملی ۲-۲۵۹ تشریح شده‌اند. لیست این آزمون‌ها و نیز جرم نمونه مورد نیاز برای انجام هر یک از آزمون‌ های زعفران رشته‌ای، رشته‌ای بریده و پودر زعفران در جداول ۶-۱۲ و ۷-۱۲ آورده شده است. اولین آزمون , آزمون شناسایی می‌باشد که برای زعفران‌های رشته‌ای…

انواع دسته بندی زعفران

زعفران دسته زعفران دسته اصلی‌ترین و پایه‌ای ترین نوع زعفران بوده که از کنار هم چیده شدن و خشک شدن تمامی یک رشته زعفران (شامل کلاله و خامه) به‌دست می‌آید. بخش خامه معمولا ۳ تا ۵ میلیمتر بوده و بسته به کیفیت زعفران، بخش کلاله می‌تواند از آن بلندتر یا کوتاه‌تر باشد. چینش رشته‌ها بر…

خشک کردن زعفران به روش صنعتی

در روش های صنعتی مدرن خشک کردن زعفران می‌توان با فراگیری اصول کارکردن دستگاه‌های خشک‌کن زعفران، از بسیاری از مشکلات پیشگیری کرد. این دستگاه‌ها در رنج وسیعی از اندازه و کارایی تولید می‌شوند. از مزایای خشک کن‌های صنعتی می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم: سرعت بالای خشک کردن رشته‌های زعفران حجم خروجی بالا سیستم‌های کنترلی…

مقایسه مقدار ترکیبات به دست آمده از روش های مختلف خشک کردن زعفران

در تحقیقی روش‌های خشک‌کردن زعفران به کمک خلأ، انجماد، مایکروویو و خورشیدی با روش سنتی، مقایسه و مناسب‌ترین روش خشک‌کردن تعیین‌شده برای خشک‌کردن کلاله‌ها در روش آون خلاء دما حدود C۵۵°، فشار ۲۲- میلی‌متر جیوه و زمان ۵/۵ ساعت، در روش انجمادی دمای کندانسور C۴۰°- فشار ۰٫۰۹۹۶ میلی‌متر جیوه و زمان ۵/۱۳ ساعت، در روش…

خشک کردن زعفران به روش اسپانیایی (توستینگ)

این روش که به روش اسپانیایی نیز شهرت دارد، بواسطه ارزان بودن سیستم و حمایت های وزارت جهاد کشاورزی از روشهای معمول در میان کشاورزان می باشد. خلاصه مراحل کار به صورت زیر می باشد: برای خشک کردن زعفران کلاله های جداشده از گل به مقدار ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم را بلافاصله به توری های…

خشک کردن زعفران به روش سنتی

مرحله خشک کردن زعفران به روش سنتی هر چقدر که مرحله قبلی با دقت و کیفیت بیشتری انجام شده باشد، زعفران در این قسمت از مرغوبیت بیشتری برخوردار خواهد بود. در این مرحله وقتی عمل جداسازی کلاله ها از گل انجام شد، زعفران را یا روی روزنامه و یا روی پارچه سفید قرار می دهند،…

انواع روش های خشک کردن زعفران

پس از چیدن گل زعفران به دلیل ظرافت گل زعفران امکان فاسد شدن آن وجود دارد و به همین دلیل سریعا باید کلاله ها را از گل جدا کنیم . در نتیجه کلاله های جدا شده را خشک می نماییم. یکی از مهم ترین عوامل موثر در کیقیت، خشک کردن به روش صحیح می باشد….

جابجایی و حمل و نقل گل زعفران

غنچه ها و گل های برداشت شده بهتر است از یکدیگـر جدا شوند و به منظور جلوگیری از خراب شدن گل ها توصیه می شود از سبدهای حصیری یا کیسه های نخی استفاده شود.سبدها بیش از حد پر یا فشرده نشوند و تا زمان پرکردن (جداکردن کلاله از گل) در دمای صفر درجه سانتی گراد…