نخستین گام عملی برای تاسیس یک عطاری، اخذ مجوز است که با یک درخواست از سوی فرد شروع میشود. هر فرد با مراجعه به صنف خواروبار فروشها و درخواست مجوز و استعلام از ادارات نظارت بر اماکن عمومی، اداره دارایی، اداره بهداشت و شهرداری میتواند در این رسته صنفی پروانه کسب بگیرد. سپس باید سری هم به وزارت بهداشت بزنید تا آنها از محل موردنظر شما بازدید و برای شما کارت بهداشت صادر کنند. بعد از گرفتن کارت بهداشت، اتحادیه به شما یک جواز کسب میدهد و میتوانید کار خود را شروع کنید.
از شرایط صدور مجوز هم میتوان به کاشی یا سرامیک بودن تمام مغازه تا سقف و نصب دوربین مداربسته اشاره کرد. حداقل متراژ یک عطاری حدود ۱۲متر است.