آنتوسیان ها جزو گروه پیگمان های گلیکوزیدی می باشند که با اضافه شدن قند و سایر مواد به آنتوسیانیدین Anthocyanidin تبدیل می شوند. بنابراین در بعضی از مواد ممکن است، مقدار جزیی آنتوسیانیدن نیز همراه آنتوسیان ها باشد. آنتوسيان ها به رنگ های قرمز، آبی و یا بنفش دیده می شوند.

آنتوسيان ها در شیره سلولی محلول بوده و در گلپوش ها، میوه ها، ساقه، برگ و ریشه گیاهان یافت می شوند. منبع مهم استخراج آنتوسیان ها در حال حاضر گل رنگ و به ویژه تفاله انگور می باشد. در کارخانه های الکل گیری از تفاله انگور (به ویژه انگورهای رنگی مانند شاهانی) به جای اینکه دور ریخته شوند، آنتوسیانین استخراج می گردد. وجود پیگمان های رنگی در گیاهان، خاصه در گلپوش های آن ها سبب جلب حشرات و پرندگان می شود. مواد آنتوسیانین اغلب همراه با فلاونوییدهای بی رنگی مانند فلاون ها Flavons و فلاونول ها Flavonols می باشند. برای تفکیک آنتوسیانین های مختلف از روش های متعددی مانند کروماتوگرافی و اسپکتروفتومتری استفاده می شود.