28 آبان 1399

کودهای مورد نیاز برای کاشت انگور

خاک‌های اسیدی یا دارای نمک زیاد، برای کاشت انگور نامناسب می‌باشند. مناسب‌ترین خاک، خاک‌هایی سبک و عمیق شنی رسی که کمی هم آهک داشته و آب را به راحتی از خود عبور دهد، می‌باشد. مقدار محصول درخت انگور در درجه اول به کودشیمیایی، هوموس، شخم، آبیاری، زهکشی و تکان دادن زمین از عمق زیاد (مثلاً ۵۰ سانتی متر یا عمیق تر) به کمک Soussoleuse قبل از کاشت نهال و پس از به بار نشستن آن با سمپاشی و هرس‌های صحیح و به موقع و کوددان‌ها بستگی دارد. عوامل دیگری که در درجه دوم اهمیت روی مقدار محصول اثر می‌گذارند عبارتند از:: رنگ خاک (هر چه تیره‌تر جذب نور خورشید بیشتر) عمق خاک، مقدار آهک و همچنین pH آن.

کوددهی و تغذیه درخت انگور

تغذیه درخت انگور در شرایط دیم

در دیم‌کاری، به دلیل محدودیت آبی، میزان استفاده از کودهای شیمیایی و آلی کمتر است. در کشت دیم، معمولا در موقع کاشت نهال یا قلمه انگور، از مخلوط کود حیوانی پوسیده و کودهای فسفره و پتاسه (۱۵۰ گرم) استفاده می‌گردد. هر چند در شرایط دیم کوددهی زیادی در سال‌های آتی صورت نمی‌گیرد ولی چنانچه محصول درخت کاهش یابد و بر اساس آزمون خاک و برگ میزان عناصر خاک محدود باشد می‌توان در زمستان و در زمان مناسب (قبل از بارندگی) کوددهی انجام گیرد. همچنین می‌توان در فصل رشد محلول پاشی کودی مناسب انجام شود. توصیه می‌شود از کودهای آلی موجود در بازار جهت محلول پاشی استفاده شده و از کودهای شیمیایی استفاده نگردد.

تغذیه درخت انگور در کشت آبی

یک توصیه کودی مناسب در باغات آبی انگور نیازمند تجزیه خاک و برگ بوده و این امر کمک موثری در مدیریت تغذیه و صرفه جویی در مصرف کود به باغداران می‌کند. همانند تغذیه در شرایط دیم کودهای حیوانی در پاییز یا زمستان در یک مرحله به گیاه داده می‌شود که بسته به بافت خاک، حاصل خیزی و سن درخت، میزان کود مصرفی متفاوت است. معمولا ۳۰ تن در هکتار کود دامی استفاده می‌گردد.

از کودهای سولفات پتاسیم، سوپرفسفات و اوره نیز می‌توان در زمستان استفاده کرد. کود‌ اوره در زمستان به میزان کمتری مصرف می‌گردد زیرا  در فصل رشد نیز به درخت داده می‌شود. مقدار مصرف اوره، سوپر فسفات و سولفات پتاسیم برای درختان بارده به ترتیت ۵۰۰، ۵۰۰ و ۲۵۰ کیلوگرم در هکتار است. در طی فصل رشد جهت بهبود تولید محصول و افزایش کیفیت انگور از کودهای حاوی عناصر ازت، فسفر و پتاسیم و ریز مغذی‌ها نیز استفاده می‌گردد. همچنین جهت بهبود تشکیل میوه محلول پاشی عناصر ازت، روی و بور پس از هرس زمستانه و قبل از باز شدن جوانه‌ها توصیه می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *