انگور یک درخت خزاندار است که در مناطقی با آب و هوای نیمهگرمسیری تا معتدل مورد کشت قرار میگیرد. از میوه درخت انگور, محصولات متنوعی تولید میشود که برخی مورد استفاده عموم مردم بوده و برخی نیز طرفداران خاص خود را دارد. از جمله این محصولات علاوه بر میوه شیرین و خوشمزه انگور میتوان به آبغوره, شیره انگور یا دوشاب, کشمش و مویز اشاره کرد. در ادامه نکات مهم مرتبط با باغداری و تولید این میوه بهشتی در اختیار علاقهمندان عزیز قرار میگیرد.
شرایط آب و هوایی و رشد درخت انگور
درخت انگور جهت تولید محصول بهینه به فصل رشد طولانی، گرم و عاری از رطوبت و زمستان معتدل نیاز دارد. برخی از ارقام انگور قادرند دمای ۱۵- تا ۲۰- درجه را نیز در زمستان تحمل کنند و زنده بمانند ولی با این وجود برای تولید محصول بهینه نیاز به زمستانهای معتدل دارند. چنانچه دمای هوا در بهار کاهش یابد (صفر و پایینتر) اندامهای سبز و خوشههای گل درخت، صدمه میبینند که این امر کاهش شدید محصول را در پی دارد.
نیاز سرمایی و گرمایی
مو یا همان درخت انگور بهطور کلی جهت تولید محصول نیاز سرمایی کمی دارد (۵۰-۴۰۰ ساعت دمای ۰-۷.۲ درجه در زمستان). حتی برخی از ارقام انگور فاقد نیاز سرمایی هستند و در مورد آنها جهت تولید مناسب محصول، نیاز گرمایی مطرح است. در حالت کلی آب و هوای خنک تابستان سبب افزایش ترشی و کاهش قند میوه و درجه حرارت بالا در تابستان سبب افزایش قند و کاهش ترشی میوه انگور میگردد.
خاک مورد نیاز درخت انگور
درخت انگور در محدوده وسیعی از خاکها قابلیت رشد دارد اما تولید مناسب محصول نیازمند خاکهای عمیق و حاصل خیز، با زهکش خوب و بافت سبک میباشد.